Vuxen Mobbning är verklig — Här är hur man hanterar det om det händer dig

Det är ganska väletablerat att mobbning är en dålig sak och skadar människor oerhört. I själva verket är det ett otroligt förenklat sätt att uttrycka det. Människor har bokstavligen dött på grund av mobbning och andra har fått hela livet uppochner.

Men vi har alla en inneboende uppfattning om hur en översittare ser ut. Vi antar att det är en aggressiv äldre unge på lekplatsen, vilket ger någon yngre och svagare en hård tid.

Folk förväntar sig att höra om mobbning på lekplatser. Det är vad ”normen” är. Men är mobbning någonsin normalt? Och finns det verkligen en förväntad åldersgrupp? Det kan hända i alla åldrar, och vara otroligt skadligt.

När det händer dig som vuxen är det svårare att bli tagen på allvar. Folk kanske säger åt dig att ignorera det, vara den större personen, gunga inte båten. Jag vet det, för det var det som hände mig.

Nyligen delade jag en berättelse om att ha gått igenom en fruktansvärd sträcka av cyber mobbning, via rumskompis en tidigare nära vän. Den här personen mobbade mig om mitt utseende, min karriär, mina relationer, och han gjorde det högt och stolt på sociala medier och taggade mig. Tyvärr valde flera av mina vänner att ta hans sida. Det förstörde mig. Jag visste inte hur jag skulle hantera det då – men det gör jag, nu.

Efter att jag delade den historien, så många människor kom till mig med sina egna berättelser som jag insåg att det finns så många av oss där ute. Som vuxna som mobbas, det ofta finns ingen lärare eller förälder att rapportera till. Så vad gör vi?

Här är 7 sätt att hantera mobbning för vuxna:
1. Andas avsiktligt
När du är mobbad i alla åldrar, är det lätt att reagera utan att tänka.

”Ta en stund att åter centrera dig genom andetag innan du talar tillbaka till den person som är mobbning dig. För att göra detta, andas in för en räkning av fyra och sedan andas ut för en räkning av fyra,” säger Lauren Zoeller, certifierad Life Balance Coach + Motiverande högtalare.

Detta kommer att ge ditt nervsystem en chans att slå sig ner och du kan sedan tala eller agera från ett centrerat perspektiv.

2. Inse att mobbning är en återspegling av den andra personens smärta, inte din
Om du är mobbad som vuxen, är det lätt att internalisera mobbning som något som du gör fel. Men en frisk människa mobbar aldrig någon.

”Ta dig tid att ta ett steg tillbaka och kom ihåg att alla negativa ord eller åtgärder som vidtagits mot dig av en annan människa är en direkt återspegling av den andra personens osäkerhet och smärta,” säger Zoeller.

3. Åter undersöka dina gränser
Om du blir mobbad som vuxen kan det vara dags att på nytt undersöka vem du tillåter i ditt liv.

”Om du ständigt befinner dig som ett mål för mobbning av en specifik person, skapa en hälsosam gräns för dig själv och ta bort denna person från ditt liv. Man är inte skyldig någon en förklaring, säger Zoeller.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *