Vad Will Smith lärt sig av sina misstag att höja äldste Son Trey

För dem av oss som var fans av Will Smith tillbaka i dagarna av DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, och The Fresh Brince av Bel Air, megastjärnan är, och har alltid varit, alla leenden hela tiden, med en sida av goof och en skvätt old-school rap, men återigen, på den glada sidan.

Så även om det är svårt nog att fullt ut bearbeta Will Smith i de mer seriösa roller han spelat under de senaste åren, är det ännu svårare att föreställa sig honom med en verklig familjedynamik som är mycket av en kamp.

Tror du att du känner Will Smiths familj?
Om du bara känner hans berömda yngsta barn, har Will Smith faktiskt tre barn.

Hans första fru, Sheree Zampino, födde sin äldsta, tillbaka i ’92, vilket gör Willard Carroll ”Trey” Smith III, 27 år gammal idag.

Med sin nuvarande (och kollega filmstjärna) hustru, Jada Pinkett Smith, Will Smith far Jaden Smith, nu 21, och Willow Smith, 18.

Även om mycket är känt om Will och Jada delade föräldraskap stil tack vare deras sociala medier närvaro, mindre är känt om vad Will gick igenom i att lära sig att vara en bra pappa till Trey.

Willow och Jadens oortodoxa uppväxt
Will har varit högljudd genom åren om hans och Jada inställning till föräldraskap Jaden och Willow.

De straffar inte sina barn, efter att ha beslutat att barn ska få ansvar för sina liv från en ung ålder. De uppmuntrar kreativa uttryck, full-disclosure stil ärlighet, och inte tillgripa den vanliga kön dubbelmoral när det gäller deras dotters frihet.

Inte heller ger de något av sina barn mode råd, som medierna har haft en fältdag med, som Wills två yngsta verkligen uttrycka sig fritt och kreativt.

En sak är säker, Wills föräldraskap filosofier har fört några mycket kreativa ungdomar i världen. Medan Jaden är en rappare, sångare, låtskrivare och skådespelare, willow är en sångare, låtskrivare, skivproducent, skådespelerska och dansare.

Och Trey, som medverkade i musikvideon till Will Smiths singel ”Just The Two of Us” från 1998, har sedan dess följt i sin fars fotspår genom att även bedriva en karriär inom musikbranschen.

Vad Will lärt sig av Trey
Eftersom media har ofta fokuserat på liv och stilar och företag Will Smiths yngre barn Jaden och Willow, fans och anhängare av stjärnan har uttryckt sin respekt och godkännande för sin vilja att offentligt öppna upp om sin relation med sin äldste, Trey (Willard Junior!) —hans sannaste namne.

Will har erkänt att paret inte alltid har delat en sådan smidig relation-i själva verket har det varit slags stenig.

Den kärleksfulla återföreningen efter kampen
HOLLYWOOD, KALIFORNIEN – 6 OKTOBER: (L-R) Trey Smith, Will Smith, Jada Pinkett Smith och Jaden Smith gästar Paramount Pictures premiär för ”Gemini Man” den 6 oktober 2019 i Hollywood, Kalifornien. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Will har aldrig varit en att dra sig undan från offentliga uppvisningar av känslor. Han delar sina upp-och nedgångar med världen som han känner dem.

Förra året visade han detta med verklig integritet när han postade en hyllning till sin äldste son Trey i ett Instagram-inlägg och skrev: ”Det har inte alltid varit så här mellan Trey & I. Vi kämpade i flera år efter min skilsmässa från sin mor. Han kände sig förrådd & övergiven. Det är en Wild Blessing att återhämta sig & återställa en kärleksfull relation med min vackra son!”

I inlägget, Smith ingår en video som förklarar att han och Trey hade tillbringat kvalitet solo tid tillsammans i Abu Dhabi, när Trey anförtrodde:

Vet du vad pappa? Jag insåg precis att du inte bara är min pappa. Jag är ganska säker på att du är min bästa vän.

Trey delade sina egna känslor för Will på sin pappas födelsedag och sade: ”Till djurhållaren och distributören av de bästa (liv) och värsta (kvinnor) råd jag någonsin fått … Jag vill önska er en mycket trevlig födelsedag.”

Om de ändlösa positiva reaktionerna på hans inlägg har något att lära oss, skulle jag riskera en gissning att vara villig att visa sårbarhet som förälder kan gå en lång väg mot dina barn att veta och älska dig, inte bara som förälder, men som en person också.

Tänkte på dagen: när du ger dina barn den typ av ohörd av respekt och frihet som Will ger sin—den har en sorts utjämnande effekt, i den bemärkelsen att, där alla behandlas som en vuxen, alla är lika.

Med den sortens dynamik är sårbarhet en del av territoriet. Vi är mycket mindre benägna att dölja känslor från en jämlike.

Att vara sårbar med din familj i allmänhet, och dina barn i synnerhet, är ett av de bästa sätten att växa ditt band och visa hur mycket du älskar och litar på någon.

Jag kan inte låta bli att minnas den gamla Richard Back-härledda adage: ”Om du älskar någon, befria dem. Om de kommer tillbaka är de dina; om de inte de aldrig varit.”

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *