Jag förlorade min identitet i min relation — då befann jag mig i uppbrottet

Det var en mörk period i mitt liv. Varningssignalerna fanns där. Jag hade internaliserat myten om romantisk kärlek. Idén om Den ena infiltrerade det arbete jag hade gjort på egenmakt.

Jag kände att jag hade kommit; att detta förhållande var destinationen. Jag insåg inte att jag placerade mina värde- och känslomässiga behov i händerna på någon annan.

Då smulades förhållandet sönder – och jag rasade för
Det var en mörk period, men en nödvändig. Denna särskilda upplösning ledde mig på en ödmjuk resa av självupptäckt, underblåst av frågan: varför känner jag mig så här illa?

Det var inte mitt första uppbrott, och skulle inte vara mitt sista. Men jag var vilse.

Att förlora relationen kändes som att förlora en del av mig
När detta förhållande slutade, för några år sedan, hade jag redan en etablerad meditation praxis. Jag var medveten och arbetar på att ta fullt ansvar för mina känslor, för att undvika egoic fällan att söka uppfyllelse i det yttre. Men vi har alla blindspots, och min var romantik.

Jag kom ansikte mot ansikte med min förlorade identitet
Detta var ett kraftfullt ögonblick i min förståelse av mitt ego och självbild. Jag behövde nå denna punkt för att komma ansikte mot ansikte med känslan av förlorad identitet. Genom meditation och självförrättning, lutade jag mig in i sorg, känslan av förlust. Min ”friska” sorg åtföljdes av en känsla av värdelöshet.

Som jag reflekterade, blev det tydligt att jag alltid sett till romantik för validering. I grundläggande termer, detta översatt till:

Jag är värdig och älskvärd eftersom min partner älskar mig.

Jag kompenserade för en brist på självkärlek genom att placera min känsla av värde i händerna på någon annans kärlek. Dessutom fann jag känslor av medbestämning hade bildats. Hjärtat i hand, jag gav ansvar för min lycka till någon annan.

Det tar inte Dalai Lama att berätta detta är ett recept för katastrof
Medvetenhet och acceptans är det första steget i förändring. När jag hade tydligt sett dessa egenskaper och började förstå varför jag mådde så dåligt, jag var redo att omvandla. Resan till återupptäcka identitet är lång, svår, och i slutändan aldrig tar. Alla resor börjar med ett enda steg.

Här är 4 steg för att återupptäcka identitet efter uppbrottet:
1. Den ärliga bedömningen av din inre värld
Det allra första steget är en ärlig bedömning. Jag behövde utforska min inre värld med medkänsla och icke-dom; detta var inte en tid att tända självkritiker, men dags att nyfiket fråga. Frågor jag ställde mig själv ingår:

Var ger jag bort min kraft?
Vilka förväntningar hade jag om känslomässiga uppfyllelse i detta förhållande?
Var söker jag uppfyllelse i det yttre?
Dessa frågor visade att jag överlämnade ansvaret för min lycka till min partner, att min självkänsla filtrerades genom prismat av romantiska relationer. I slutändan belyste det en smärtsam sanning: Jag saknade förtroende för min förmåga att älska mig själv.

2. Den ärliga bedömningen av den yttre världen
Emotionellt beroende kan vara osynligt. Det manifesterar i känslomässiga och mentala riken, som förväntningar, rätt, eller känslor av förbittring, bitterhet eller ångest.

När jag väl fått klarhet i min inre värld vände jag mig till det yttre. Vilka beteendemässiga egenskaper och aktiviteter drevs av min förlust av identitet? Hur hade jag gett bort min identitet i den fysiska världen?

Jag upptäckte två områden: livsbalans och målsättning

Sättet jag investerade min tid var obalanserat. Jag prioriterade mitt förhållande framför mina intressen, aktiviteter och vänskap. Jag hade försanmärkningsvärt att se mitt ex – ledig tid i mitt schema spenderades automatiskt med min älskade.

Mina mål offrades också. Jag insåg att jag hade kopplat bort från vad jag ville från livet, och från mina inneboende värderingar. Det jag såg som en kärlekshandling var ett sätt att försumma mina egna drömmar och önskningar. Jag satte min partner först. Jag glömde mig själv.

3. Vem är jag?
När jag hade klarhet om den känslomässiga, mentala och materiella, tittade jag in i den andliga aspekten. Jag utforskade de områden i livet jag inte tog ansvar för självförverkligande, självkärlek och egenvård. Då frågade jag: vem är jag?

Detta ledde mig ner i kaninhålet av unlearning tro jag hade utvecklat om min identitet. Jag utforskade min andliga natur bortom ego. Jag lovade mig själv att vara medveten och medveten om hur min ego-identitet bildas. Jag återkopplade med den del av mig bortom alla begrepp. Jag började känna min egen kraft.

4. Återuppbygga relationen med dig själv
Förstå att min identitet inte var knuten till den externa tillät mig att bygga upp min bild autentiskt. Jag kopplade till mina värderingar och odlade självmedkänsla.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *