Hur man hanterar att vara en vän som inte har barn

I stort sett alla nära mig har barn nu. Det var inte en gradvis utveckling heller.

Jag har alltid haft en stark grupp vänner (mestadels kvinnor), och när vi slog våra mitten av trettiotalet, ingen av oss hade några barn ännu, utan tecken på att förändras vid horisonten, jag trodde det var det: vi var en anomali, en sällsynt ras av bad-ass barnlösa underverk, och det var det.

Men sen meddelade min bästa kille i världen att hans flickvän var gravid, och idag är de en familj på fyra.

Från där jag stod, hände det snabbt:
Inom ett år efter min bästa väns tillkännagivande, en av mina närmaste flickvänner bestämde att hon inte ville vara den enda personen i hennes familj utan barn, och nästa sak vi visste, hon väntade.

Ett år efter att hon födde en vacker flicka, en annan vän i vår trånga sticka grupp som hade varit gift ett tag men var övertygad om att hon inte kunde bli gravid naturligt, plötsligt gjorde! Vi var över hela månen. Hennes lilla pojke föddes för nästan två år sedan.

Och så fortsatte det, expanderar utåt, med till synes alla jag kände tillkännage baby gupp på sociala tills jag kände att jag var en solo bosättare som bor på en av de mycket få återstående icke-föräldraplaneter.

Den ”moster” vän
Även om det har varit ett absolut underverk spelar cool moster till en kull av vackra brudar för närvarande i åldern 2-4, och en otrolig upplevelse att titta på mina vänner växa och mogna till föräldrar med otaliga nya utmaningar att möta, måste jag säga: det kan vara svårt att vara på utsidan av shenanigans kallas graviditet och barndom.

De säger att gräset alltid är grönare, och kanske är det sant, men att vara den utan barn är inte en enkel, entydig fråga. Personligen är jag inte längre singel, och jag är inte ens säker på om jag vill ha barn eller inte. Ändå har det varit upprörande ibland att vara på utsidan av en upplevelse som de alla delar.

Här är 3 genomföranden om att vara vän utan barn:
Du måste nå ut först
Alla med vänner som nyligen (eller till och med inte så nyligen) blir föräldrar kommer sannolikt att nämna samma fenomen: det är inte att din nya förälder vänner inte vill se dig eller vara din vän längre, men de har ett barn, för Guds skull!

Om du vill umgås, inte bara är förslaget kommer att behöva komma från dig, men någon umgås kommer att behöva vara 100% på deras villkor-deras schema, deras val av aktivitet, och deras humör.

Verkar detta känslokallt på något sätt? Kanske, om du är oförmögen att empati. Ja, det är sant att du kanske känner lite (eller mycket) de-prioriteras, men om din vänskap är stark nog, kommer detta att utgöra evolution snarare än bonafide avståndstagande!

Konversationer blir avbrutna
Detta är stort, särskilt bland mina kvinnliga vänner, eftersom verkligheten tyvärr äventyras mycket mer än deras manliga partner.

Även om en del av detta är vettigt, eftersom bara kvinnor kan amma, till exempel, en hel del av det verkar ganska socialt invanda, med män känner sig mer berättigade att hänga på vuxen fritid än kvinnor.

Resultatet är att jag nästan aldrig får umgås med mina vänner längre utan en eller flera av sina barn / småbarn närvarande, och medan detta innebär oändliga roliga och massor av oförglömligt söta stunder, är det faktum att vi inte kan prata som vi brukade-om arbete, om relationer, om känslor-eftersom det finns oftast en liten hand rycka på någons hår eller ett utbrott av tårar bara några minuter in.

Var beredd och sympatisk att detta är ännu mer frustrerande för din vän än det är för dig.

Andra livsutmaningar verkar blekna i jämförelse med barnavård
Speciellt för nya föräldrar, det enda i världen som betyder något är deras barn: deras hälsa, deras utfodring schema, deras sociala färdigheter, deras dåliga eller goda vanor, deras allmänna utveckling, listan fortsätter. Och varför skulle det inte?

Så om du hade en dålig dag som inte kunde sluta prata om honom eller sig själv hela natten, eller din nya vaxning salong är inte upp till par, eller om du helt enkelt har varit lite ledsen och känsla isolerad från dina vänner eftersom de alla har barn och inte har så mycket tid eller energi för dig som tidigare, kan det inte kännas tillräckligt viktigt att ta upp inför andra samtalsämnen som verkar ha en jävla massa mer att göra med att höja en freaking människa.

Valet är ditt, men de flesta vänner värt att hålla fast vid kommer fortfarande att ge ett dugg om dina känslor även efter att de blir föräldrar-även om de inte har samma nivå av energi att ge till dig.

Embracing är moster (eller farbror)
Annorlunda och förvirrande även om det kan vara när ditt barn-lastad vänner förvisa dig till moster, en sak är säker: även om det aldrig kommer att bli riktigt samma som det var, det är helt okej.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *