Hur Jennifer Lopez flyttade ut ur skuggan av ”Bennifer”

Snacka om åldrande som ett fint vin! Det är svårt att tro att ”Jenny från kvarteret” har fyllt 50.

Med en karriär som spänner över nästan tre decennier, Jennifer Lopez privatliv har ibland tycktes fånga lika mycket uppmärksamhet som hennes professionella framgång.

Den ikoniska sångerskan och skådespelerskan hade sin andel av hög profil relationer, men hennes romans med skådespelaren Ben Affleck är den som fyllde kvällspressen under hela deras 18-månaders relation.

Bennifer: namnet som förändrade allt
Jennifer och Ben, eller ”Bennifer” som media smeknamnet paret, officiellt träffades på inspelningen av filmen Gigli i december 2001.

Jennifer var fortfarande gift då med sin andra man, Cris Judd, så gränserna var mycket tydliga. Trots detta bestämde sig Ben för att pröva lyckan och ge henne gåva med ett diamantarmband — och precis som Marilyn Monroe sa verkar det som om diamanter verkligen är en flickas bästa vän.

Hon ansökte om skilsmässa strax efter Ben gjorde sina avsikter kända. De dejtade i några månader och i november 2002 var paret förlovade att gifta sig.

Afflecks mamma hjälpte honom att planera förslaget. När Jennifer kom till huset fanns rosenblad överallt. ”Så många ljus, och vaser, buketter. Och min låt ”Glad” spelade … Jag går in och jag var precis som överväldigad. Jag förväntade mig inte det, och jag var precis som ”Herregud”, säger Jennifer till ABC News.

De verkade ha allt
”Bennifer” delade röda mattan, många skrattar under intervjuer, och utbytte dyra gåvor. Vi kommer aldrig att glömma de paparazzi-esque skott av Ben och Jennifer inspelning den ikoniska musikvideon ”Jenny från blocket”. De var båda unga, vackra och på förstasidan i varje tabloidtidning.

Det var för mycket påtryckningar från allmänheten
Även för människor som är vana vid att få all den uppmärksamheten, när blir ”för mycket” för mycket?

Rykten började spridas om att parets relation kämpade. Lägg till detta till de berättelser som virvlade om Ben förmodade spelproblem och du får det perfekta ämnet att utnyttja i en tabloid berättelse.

Alla var nu fokuserade på Bennifers relationsproblem
I september 2003 var paret redo att knyta knuten, men det offentliga trycket blev för svårt att hantera. Bara fyra dagar före datumet meddelade de att bröllopet sköts upp på grund av ”överdriven uppmärksamhet i media”.

De satte inte ett andra datum och bekräftade sin delning i januari 2004.

Jennifers förödelse — och återhämtning
”Vi råkade bara vara tillsammans vid kvällstidningarnas födelse”, sa Lopez till People 2016. ”Det var bara en massa press. Jag tror att annan tid, annorlunda sak, vem vet vad som kunde ha hänt? Men där fanns en äkta kärlek.”

På den tiden var hon förkrossad. Filmen hon spelade i med Affleck var att få vanliga hemska recensioner. Månader av planering det perfekta bröllopet hade gått till spillo eftersom ”Bennifer” var inte ett par längre.

Jennifer började ifrågasätta sin självkänsla: ”Jag förlorade min självkänsla, ifrågasatte om jag hörde hemma i den här branschen, tänkte att jag kanske gjorde suga på allt. Och mitt förhållande självförstört inför hela världen. Det var en tvåårig grej för mig tills jag tog mig upp igen.” sa hon till Vanity Fair.

Hon såg framåt istället för bakåt
Jennifer lät inte vare sig täckningen av split eller kolossala misslyckande hennes Bennifer film arv, Gigli, hålla henne tillbaka. 2004 började hon arbeta på sitt nya album Rebirth samtidigt som hon arbetade på sin solo skådespelarkarriär.

Viktigast av allt, hon förlorade aldrig sin tro på sann kärlek. I juni 2004 gifte hon sig med musikstjärnan Marc Anthony och välkomnade de vackra tvillingarna Max och Emme.

Deras äktenskap slutade 2011, men Jennifer visste nu hur man hanterar ett livs utmaning. Så istället för att tycka synd om sig själv och undvika allmänhetens ögon, återuppfunnit hon sin karriär.

Allt är en del av din historia och din resa och är tänkt att vara och hjälper dig att växa om du är villig att titta på det, och jag är villig att titta.

Jennifer Lopez, Tidningen Människor
Jennifer skrev på som huvuddomare i dokusåpan American Idol 2011, trots att andra sa åt henne att sluta och varnade henne för att beslutet kunde vara dödsstöten för hennes karriär. Det var inget sådant. American Idol var en frisk fläkt för Lopez, samt en garanterad stadig spelning.

Hon visste sitt värde och hoppades att showen skulle visa hennes faktiska karaktär – inte den som tillskrivs henne av pressen under och omedelbart efter ”Bennifer.”

Vet att du är gränslös
Jennifer har nu återigen blivit centrum för rampljuset med sin mycket uppmärksammade romans med basebollspelaren Alex Rodriguez.

Paret förlovade sig i mars 2019, när Rodriguez gick ner på knä med när de var på semester på Bahamas. Lpez kallar A-Rod hennes ”tvillingsjäl”, men de har inte riktigt planerat ett bröllop ännu.

Medan hennes personliga liv och skådespelarkarriär har varit en ständig berg-och dalbana, jennifer har ingen plan för att sakta ner, med den mycket hyped Hustlers ut i höst.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *