En kvinna förlorade: Min resa till midlife upplysningen tog mig till en tropisk ö

Jag har sprungit iväg till en tropisk ö i Malaysia, långt ifrån alla jag älskar och alla som älskar mig.

Jag är vilse. Jag känner mig tom, apatisk, ensam. Jag är förvirrad, sårad. Utan motivation, utan driv, och otroligt inte mig själv. Men helt själv, på samma gång – och det skrämmer mig.

Jag fick sparken en vecka före jul av teknikföretaget jag jobbade för. Det var det första jobbet jag någonsin haft utanför konsten (om du inte räknar alla servitris och bartending spelningar). Jag hade tröttnat på två decennier av skådespelerskan / kortfilm producent slog, levande lönecheck till lönecheck, kontrakt till kontrakt. Jag visste vad det livet var, men det var allt jag visste. Jag hade älskat det men skulle gå månader utan kreativt arbete.

Livet hade mer att erbjuda, eller hur?
Viktigast av allt, för första gången i mitt liv, kände jag saknar passion, inte längre tro på mitt arbete eller min röst. Jag hade förlorat den evigt optimistiska attityd som alltid hade gett mig styrkan att fullfölja mina drömmar. Min biltur var borta. Visst en stadig lönecheck skulle vara fantastiskt, lära sig ett nytt jobb spännande och uppfyller?

Jag var 42 och halvvägs genom mitt liv (om jag hade tur) så … hur tänkte den andra halvan av mitt liv se ut? Jag hade äntligen blivit vansinnigt kär, så min framtid var inte min ensam längre. Jag kunde inte bara vinge det, som jag alltid hade. Jag ville bygga ett liv med honom, kanske köpa ett hus en dag, eller åtminstone ha lite av ett bo ägg.

Vid 42 hade jag inga pengar på banken och $ 15.000 i kreditkort skuld, så jag tog jobbet. Jag upptäckte snabbt att det inte var allt det var knäckt upp att vara. Företaget värderade inte sina anställda; vi var felförvaltade, och det sa jag till dem. För gammal och trött på att bli illa behandlad började jag undersöka arbetstagarens rättigheter, fick med mina kolleger att förhandla fram bättre arbetsvillkor– och fick sparken på grund av det.

December fann mig arbetslösa, att bli utsparkad från min vackra lägenhet jag älskade så mycket eftersom hyresvärden ville renovera (oroa dig inte, jag fick en uppgörelse som gick direkt till min kreditkort skuld), och jag började lida av svindel nästan varje dag.

Har du någonsin haft svindel? Det är som att bo på en båt.
Min hjärna försökte hela tiden få min kropp att stabilisera sig själv. Min vision och perspektiv var helt off, som om jag var på magiska svampar. Även om jag vet bättre nu, på den tiden, tillskrivs jag det till de tidiga stadierna av klimakteriet, eftersom Internet berättade för mig så. Lägg till att jag inte visste vad jag gjorde med mitt liv och du har ett recept för förlamande rädsla.

Jag flailing. Jag behövde en drastisk förändring, att göra något så utanför min komfortzon att det inte kunde låta bli att skaka min skit upp. Så fick jag kontakt med en gammal vän som co-äger en utomhus utbildning läger för barn i Malaysia och inom 2 veckor, jag hade grundläggande vildmark överlevnad och första hjälpen certifieringar.

Vad tänkte jag på? Jag gillar inte ens barn!
Hur länge skulle jag gå för? 3 månader? 6 månader? Ett år? Tänkte jag verkligen lämna mitt livs kärlek bakom mig? Jag hade konstant svindel, för guds skull, jag kunde inte våga över planeten! Men jag var fast besluten, jag är en envis kvinna, om det någonsin fanns en.

Jag visste att en längre tid bort skulle ge mig det utrymme jag behövde för att reflektera över vad som verkligen betyder något för mig nu; vad är mina kärnvärden, vad som uppfyller mig, vad gör mitt hjärta drilla?

I 20 år jagade jag blint samma dröm, trots att jag hade förändrats så mycket.
Det finns så många händelser, så många ord, så många tankar, känslor, sårar och skratt som utgör ett liv, en person. Min barndom, att förlora min mamma till cancer som tonåring, bekämpa missbruk, att bli våldtagen – alla val jag har gjort, bra och dåliga, som har lett mig hit … de gjorde mig alla Holly.

Jag visste att jag inte var helt vilse – att Holly fortfarande var där inne någonstans, skrek åt mig att gå vidare med det, att lugna ner, andas och lyssna på mitt hjärta. Jag behövde bara gå någonstans tyst där jag faktiskt kunde höra henne. Nånstans som en tropisk ö halva världen. Så, glöm rädslan, jag ska på äventyret för livet…

A Woman Lost: My Journey to Midlife Enlightenment chronicles Holly’s journey to where she is now: working at a camp for kids on a tropical island in Malaysia. Denna seismiska förändring kommer att tvinga henne att konfrontera sina kärnvärden, prioriteringar och föreställningar om syfte. Hur vilse kan du bli? Hur vilse kan du faktiskt vara?

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *