Carey Mulligan gifte sig med sin barndom Brevvän, Marcus Mumford

”Kärleksbrev blir en förlorad konstform, vilket är mycket sorgligt” Carey Mulligan proklamerade redan 2013. ”Att ha ett kärleksbrev från någon, att hålla det i handen och veta att du kan behålla det för hela ditt liv… jo, det är en fantastisk sak,” förklarade hon. Och hon skulle veta.

Mulligan är lite av en expert när det gäller kärleksbrev och kraften i ord. Skådespelerskan och hennes rockstjärna make Marcus Mumford används för att skriva brev till varandra som barn och nu när de njuter gift lycka, har de inte glömt bort sina rötter.

Mer specifikt skriver turturduvorna fortfarande regelbundet kärleksbrev till varandra, och värnar om vikten av öppen kommunikation som kommer direkt från hjärtat.

Från barndomen sweethearts
Carey Mulligan s romans med Marcus Mumford läser som den ultimata rom-com manus. Den brittiska skådespelerskan och hennes musiker beau, som är mest känd för att vara sångare i Mumford & Sons, träffades först när de var barn och lyckades bygga en livslång relation tack vare brev.

Även om de aldrig har talat om dessa tidiga år offentligt, enligt insider källor, Mulligan och Mumford först korsade vägar när de deltog i samma kyrka läger runt 12 års ålder.

De slog bort det och, som sommaren kom till ett, höll de upp sin vänskap och vårdade den genom handskrivna anteckningar.

Till brevvänner…
Enligt den icke namngivna källan som talade med The Sun, blev paret fullfjädrad brevvänner, som de ”började skicka varandra brev genom sina kyrkor när de var barn.”

Tiden gick och Mulligan och Mumford förlorade enligt uppgift kontakten, eftersom de började fortsätta sina respektive karriärer och dejta andra människor. Sedan, berömmelse stack dem tillbaka tillsammans och deras starka barndom band gjorde resten.

De återkopplade som vuxna
Paret återkopplade faktiskt på en husfest i Nashville i februari 2011. Mumford & Sons uppträdde den kvällen, men redan innan dess sågs Mulligan och hennes då varande ryktade pojkvän, Jake Gyllenhaal, äta middag med Marcus band på en lokal restaurang.

Medan kvällstidningarna fokuserade på Mulligan och Gyllenhaal, missade de de verkliga gnistor som började flyga mellan skådespelerskan och hennes långvariga vän.

Även om Mumford & Sons åkte på turné kort efter den festen och Mulligans skådespeleri fortsatte att ta henne runt om i världen, var det inget nytt för dem att vara ifrån varandra. Dessutom hade de ett hemligt vapen: brev.

Just det som höll dem anslutna i unga år är samma sak som har tillåtit dem att förbli ansluten som vuxna, även när de är fysiskt isär.

Hon fortsatte: ”Mina vänner i skolan brukade säga: ’Om en kille sms:ar dig, kan du inte sms:a tillbaka på tre dagar.’ Jag sa alltid: ”Bollocks! Text tillbaka! Jag är en praktisk romantiker.”

Det är den praktiska romantiken som såg till att hon inte slösade någon tid när Mumford var tillbaka i sitt liv. Bara fem månader efter att de började dejta förlovade de sig, och sa sedan ”jag gör” på en gård i Somerset, England i april 2012… mindre än ett år efter det att uppvaktningen påbörjades.

Hoppa till 2015 och de hade fått sitt första barn, dottern Evelyn, sedan 2017 kom deras son, Wilfred.

Deras band inspirerar dem att ge tillbaka
Men Mulligan och Mumford är inte bara i linje på den romantiska och familj fronter, de delar också ett stort passionsprojekt: välgörenhet arbete. Båda fungerar som ambassadörer för War Child UK och, som Mulligan noterade i en intervju med People, de är mycket hands-on.

”Marcus och jag har varit på fältet och vi har sett arbetet,” avslöjade hon, erinrar sig en resa till Demokratiska republiken Kongo.

Om det är en sak vi alla kan lära av Mulligan och Mumford s framgångsrika, decennium långa relation, det är vikten av att tala från hjärtat och gå den extra milen med romantiska gester, liksom det faktum att lyckligt i alla sina dagar inte händer över en natt.

Sann kärlek kan ebba in och ut ur ditt liv i flera år innan allt stämmer och tidpunkten blir rätt. När det händer, allt du behöver göra är att vara öppen för de möjligheter som ligger framför … och vara en praktisk romantiker.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *